Moviment FON


IWS és Partner oficial de FON, col·laborant amb l'expansió de la seva xarxa i focalitzant-se en els projectes especials on podem afegir un valor amb el nostre know-how i proximitat al client.

 • Xarxes wifi municipals: Els ajuntaments busquen el mètode per donar un cert nivell de connectivitat a la ciutadania, sobretot en exteriors, i les xarxes wifi són a data d’avui la millor solució. Connotacions legislatives prohibeixen, però, donar connectivitat gratuïta a les corporacions perquè teòricament farien perdre diners als operadors que han fet i mantenen més o menys inversions importants.
  L'opció de FON ofereix als ajuntaments un pas intermig, pel qual els propis ciutadans aporten la seva infraestructura de casa o de l'empresa en pro del col·lectiu, alhora que la municipalitat aporta les seves instal·lacions equipades amb sistemes FON per estendre la xarxa bàsica.
  Un exemple és el desenvolupament de la Xarxa Ciutadana Wifi de l’Ajuntament de Lleida, on IWS ha col·laborat activament. Per més informació, http://fon.paeria.cat


  Altres exemples de Xarxes Ciutadanes equipades amb FON són Tenerife i Màlaga a Espanya, i la ciutat de Blanquefort a França.

 • Projectes de Density: A vegades col·lectius específics, generalment agrupats per una zona geogràfica o interessos comuns, veuen en FON la possibilitat d’ofertar un nou i atractiu servei als seus usuaris o associats: la connectivitat a través de wifi. D’aquí neixen els anomenats projectes de Density, on per ser el primer i haver aconseguit gran anomenada, tenim com a exemple el barri homosexual de Chueca, a Madrid. Aquest barri disposa d'una alta concentració de locals comercials que donen connectivitat FON, de manera que en qualsevol racó del barri tens vàries xarxes wifi per connectar-te.
  Altres iniciatives dins dels projectes de Density són el barri de La Latina a Madrid, o Shoredicth a Londres.

  Què aporta IWS a la solució FON? Diverses coses:

 • FON està orientat als usuaris residencials, amb el que la seva estructura requereix elements externs per donar suport i proximitat en els casos que ens interessen, Municipis i Density. IWS és coneixedora de la casa FON i fa d’enllaç, gestionant diverses àrees del projecte.
 • IWS ha desenvolupat una sèrie d’aplicatius especialment dissenyats per la gestió de xarxes wifi FON, des de les instal·lacions fins al manteniment, seguiment i estadística.
 • A més, s’aporten tots els serveis propis d’IWS per altres parts del projecte molt necessàries:
  • Expertise en integració de sistemes, per posibles connexions amb dades del client amb els aplicatius i el mateix FON.
  • Desenvolupament de portals i aplicatius d’Internet.

Si esteu interessats en tot el relacionat amb el Moviment FON no deixeu de visitar el nostre weblog.

I si teniu interès en fer un desplegament al vostre municipi o col·lectivitat, envieu-nos un formulari de contacte.