Interconnexió de magatzems de fruita mitjançant VPN


Un dels últims projectes al departament de Sistemes ha estat la interconnexió de la seu principal de Viyefruit a Alcarràs amb els seus respectius punts de recollida de fruita als pobles d'Aitona, La Granja d'Escarp, Albesa, Massalcoreig, Menàrguens i Zaidin.

La necessitat principal del client és la d'accedir des dels punts de recollida de fruita a l'aplicació de gestió de recollida de fruita i etiquetatge que s'executa a la seu central de les seves instal·lacions.

Aquest projecte s'ha fet en dos trams, on la perfecta i minuciosa implementació del producte i les solucions aportades per IWS han fet que la migració del sistema vell utilitzat (NetLAN de Telefònica) al nou sistema (VPN via RouterBoard sobre ADSL) hagi tingut un impacte zero en el treball quotidià dels usuaris de les xarxes.

El primer tram del projecte consistia en la instal·lació a la seu principal d'un servidor Linux per tal de gestionar els recursos interns i externs de l'empresa, correu i accés a Internet i la d'un router RouterBoard per gestionar la comunicació via VPN amb els magatzems remots. Així mateix, s'instal·laven també dos routers RouterBoard a dues seus on es faria la proba pilot del nou sistema i aquest coexistiria el primer any amb el sistema de NetLAN de Telefònica.

Vist l'èxit del projecte, el client es disposa passar al segon tram de projecte, que consisteix bàsicament en suprimir el sistema de Telefònica i fer la implementació de la resta de routers VPN a les seus que resten pendents.

En resum, reducció de costos i reutilització dels recursos existents per tal d'aprofitar més i millor les noves tecnologies presents en la instal·lació del client.