Estatus del projecte de museïtzació amb iPad de la Roca dels Bous


El projecte de museïtzació de la Roca dels Bous està arribant a la seva finalització. La Visita Guiada Interactiva permetrà disposar d'un sistema interactiu de visita que s'ajudarà d'iPads d'Apple amb el reforç didàctic i pedagògic per poder complementar-la i enriquir l'experiència.

La VGI d'IWS disposa d'un sistema especial per al control en el cas de visites amb monitors. El sistema permet anar mostrant continguts als iPads dels visitants que estan amb el guia en aquell moment. Pot decidir, per exemple, mostrar una fotografia en concret, o un vídeo, o fins i tot començar un joc didàctic en el cas de les visites escolars. D'aquesta manera es pot conduir la visita de manera uniforme i personalitzada. D'altra banda, també es disposa del mode "visita lliure" en què tots els continguts són accessibles i és el visitant qui porta el control de quin contingut vol veure en cada moment.

Darrera de tot aquest apartat visual i interactiu hi ha el M-CMS d'IWS, la nostra aplicació d'administració de continguts totalment adaptada al que es vulgui mostrar durant les visites. Des d'una web i des de qualsevol lloc es pot modificar el contingut que es mostra tant a la web promocional com a la pròpia aplicació de l'iPad. Mitjançant una actualització, l'aplicació d'iPad pot descarregar les modificacions que s'hagin fet de contingut i estar sempre amb la última versió de la visita que s'hagi pensat.