blog de iws

La Fonera 2.0 ja està disponible


Martin Varsavky ha anunciat ja la disponibilitat de la Fonera 2.

Aquest nou router wifi de FON, equipat amb un linux amb OS i OpenWrt, porta novetats molt interessants entre les que podem destacar: • Nou wizard d'instal·lació molt amigable.
 • Doble connector ethernet, per a poder tenir una connexió extra per a un switch o un altre sistema IP.
 • Connexió des de consoles com la Nintendo DS (abans era complicat pels protocols i autenticació)
 • Connector USB per a multitud de noves funcions connectant-te al perifèric adequat, quasi tot automàticament i sense PC, genial!!!!
  •  
   • Pujar imatges a Flckr o Picasa i vídeos a Youtube.
   • Descarregar-te torrents a un disc dur extern que hagis connectat.
   • Connectar-te a internet amb un usb 3g, podràs navegar i fer tot això des de qualsevol lloc amb la teva Fonera 2.
   • Descarregar-te fitxers de rapidshare o megaupload.

Martin ha fet un vídeo genial que podeu veure a continuació i que demostra moltes d'aquestes funcionalitats. I no oblideu que això sols es el principi, s'aniran afegint noves funcions en breu. La Fonera 2 s'ha desenvolupat amb un potent sistema de plugins que permetrà disposar de moltes aplicacions, com radio streaming, backup, i moltes més.

Recorda de passar-te a finals de mes per https://shop.fon.com per a comprar la teva!

O inscriu-te ja a aquest lloc per a que t'enviïn un mail quan estigui disponible.

Proper llençament de "En tu Cine"


Des d'IDL, el laboratori de desenvolupament d'iPhone d'IWS, llencem en breu una nova aplicació: "En tu Cine".

Aquesta aplicació permet accedir als horaris i sales de cinema de la gran majoria de poblacions espanyoles, però integrant la tecnologia GPS del iPhone. D'aquesta forma s'ubica l'usuari i automàticament se li mostra les sales de les poblacions més properes a on estigui en aquell moment (sempre i quan tingui el GPS engegat).

Properament a l'App Store *.

   

* Un cop Apple l'hagi publicada :-)


Nova aplicació per a iPhone: LleidaCine


Des d'avui es pot descarregar des de l'App Store la nova aplicació LleidaCine.

LleidaCine és una aplicació que permet accedir a la cartellera de cinema de la província de Lleida. Disposa de tots els cinemes, pel·lícules i sessions de totes les poblacions que tenen sales. Recomana les pel·lícules més interessants segons el punt de vista dels nostres redactors així com disposa també d'un motor de cerca per a localitzar les pel·lícules del nostre interès per població, sala o un texte qualsevol de les característiques de la pel·lícula.

LleidaCine és una aplicació mòbil pertanyent a Lleida.com, el Portal d'Internet de les Terres de Lleida, Lleida.com

 


500 descàrregues en un mes de l'aplicatiu de la Paeria adaptat a l'iPhone


Notícia extreta de Paeria.cat

500 descàrregues en un mes de l'aplicatiu de la Paeria adaptat a l'IPhone - 22/1/2009

ACCÉS - Institut Municipal d'Informàtica

El servei interessa usuaris d'Estats Units, Japó, França i Anglaterra

El servei web de l'Ajuntament de Lleida adaptat als nous terminals de telefonia mòbil IPhone, presentat fa un mes, ha aconseguit més de 500 descàrregues, algunes d'elles per part d'usuaris dels Estats Units, Japó, França i Anglaterra. Accés-Institut Municipal d'Informàtica ha destacat que la de la Paeria és una de les aplicacions gratuïtes més populars dins de la temàtica de la botiga d'Apple a Espanya. Les informacions més sol·licitades són les de la secció de notícies, l'agenda, el temps i dades referents a l'Ajuntament incloent les ubicacions dels serveis municipals en el plànol de la ciutat.

El 24 de desembre passat, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va presentar l'aplicació. La seva descàrrega es pot realitzar gratuïtament des de l'AppStore del servei iTunes d'Apple.


El diari El País parla de MyMobileWeb i IWSCom a desenvolupadors de la plataforma MyMobileWeb, l'article del País, comenta l'entorn Morfeo de desenvolupament de codi obert i de la col·laboració d'IWS en el projecte.

Més informació al País:

Versió web de la notícia
Versió pdf del Ciberpais


Assistim a la MacWorld de San Francisco, EEUU


Amb l'objectiu d'observar en primera posició l'avenç del mercat de Mac i del iPhone, hem visitat la MacWorld. Allí hem vist gran quantitat de noves aplicacions i com l'avenç del terminal d'Apple és imparable i el mercat de les seves aplicacions creixent.


Es presenta l'aplicació d'iPhone per a la Paeria


    

El passat dia de la nit de Nadal es va presentar a la Paeria la nova aplicació per a mòbils iPhone.

Lleida 010 és una aplicació gratuïta per a iPhone, ja disponible a l'App Store d'Apple, concebuda principalment per als visitants i ciutadans de la ciutat de Lleida.

Permet visualitzar tota la informació també disponible a la url http://paeria.mobi per a qualsevol mòbil, però adaptada a les característiques particulars d'iPhone i implementant les seves funcionalitats característiques com el sensor de moviment, la càmera de fotos integrada, el GPS, google maps i la pantalla tàctil.

L'aplicació ofereix, en temps real, informació actualitzada dels serveis de notícies, agenda, bústia ciutadana, línies d'autobús, cues d'espera als serveis d'atenció de l'ajuntament, previsió del temps, punts d'interès de Lleida i un llarg etcètera de funcionalitats basades en la integració usuari-dispositiu que faran la vida una mica més fàcil i còmoda a la gent.

Amb aquesta aplicació els usuaris poden fer arribar directament a l'ajuntament les seves queixes, suggeriments o informacions, adjuntant opcionalment una fotografia feta directament des de la càmera de fotos d'iPhone o del seu fotoroll previ, així com les coordenades d'on s'ha fet la fotografia.

Es tracta d'un novedós servei fruit de la innovació de l'empresa Internet Web Serveis S.L, conjuntament amb l'Institut Municipal d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida.

Podeu descarregar l'aplicació del 010 de la Paeria en el següent enllaç

Què és el app Store?

Montse Mínguez, Àngel Ros, Antoni Saldaña, Andreu Ibàñez, Albert Nadal i Montserrat Ortiz
(C) Hermínia Sirvent

IWS és diferent


Innovació, recerca, I+D+i, paraules molt dobles.

A IWS sempre ens ha agradat ser diferents, des del nostre know how centrat en el programari lliure (de 100 servidors que tenim en els nostres 2 CPD sols un funciona amb windows!), fins als diferents tipus de tecnologia que emprem, sempre basada en els últims estàndards oberts del mercat. Activitats com a la Lleida Lan Party, que desenvolupem per a l'Ajuntament de Lleida amb un gran èxit, la implantació de xarxes Wifi amb l'empresa FON, participada per Google, o els nostres serveis de publicació per a mòbils, son productes i serveis que només IWS es capaç de desenvolupar.

 

Tenim una avantatge respecte a altres empreses, i es la nostra capacitat de treball multidisciplinar, ja que no ens dediquem a oferir un servei de la cadena, sinó solucions end to end complertes.

 

 

Avui s'ha dut a terme amb gran èxit, la 3a jornada universitat empresa a la Universitat de Lleida. IWS ha participat a les tres edicions realitzades, que en format bianual, ja s'han dut a terme. El nostre "stand", sempre llueix més, perquè no som l'empresa típica del sector que ofereix el mateix a tots els estudiants, que és programar "divertides" aplicacions per a empreses. El TUX gegant que sempre està entre nosaltres ja dóna un punt de color, i a la jornada d'avui la Mameta, el modding promocional que tenim per la Lleida Lan Party ja és la bomba.

En definitiva, a IWS fem innovació, sempre a la punta de la tecnologia, i estem orgullosos de ser com som.

Alhora agraïm als grans clients i amics, com en aquest cas l'Ajuntament de Lleida i el seu Institut Municipal d'Informàtica, que confien en nosaltres per implantar les nostres solucions.


La part més tècnica de ChromeChrome
és el nou navegador de codi obert de Google. Chrome tot i que google ha donat molt de suport a Firefox, aquest està basat en el motor de renderitzat de Safari, el webkit. Aquest utiliza eficaçment la memòria, es pot embebir a qualsevol entorn d'una manera més senzilla, per als nous desenvolupadors, és molt més senzill, simplificant així el treball de programació més pesat dels altres navegadors. El motor Webkit pot funcionar amb Mac, PC, Linux, Iphone, etc, però actualment tan sols funciona amb Windows.

Google Chrome ha publicat una versió de còmic online per a informar sobre les possibilitats del navegador.

Característiques útils:

 • Barra d'adreces amb autocompletat o Omnibox
 • Pàgina d'inici amb miniatures de les pàgines més visitades
 • Mode de navegació privat
 • Accessos directes a l'escriptori de les pàgines o aplicacions de google que més ens interessin
 • Pestanyes dinàmiques, agrupades en una mateixa finestra
 • Control de fallades, si una pestanya falla, no fallarà a tot el navegador
 • Navegació segura amb advertència d'accés a llocs web insegurs
 • Importació de dades d'altres navegadors
 • Descàrregues visualització a la part inferior i no a una finestra emergent
 • Utilització d'una màquina virtual de javascript, per a proveir de seguretat i independència a la plataforma
 • Càrrega del sistema, a cada pàgina que es tanca, el navegador es desprèn de la porció de memòria que utilitzava per a aquesta, per a no utilizar tant recursos de memòria. També té la funcionalitat de consultar quines pàgines són les que consumeixen més recursos de memòria
 • Es va muntar una gran infraestructura per a validar les webs, i comprovar que funcionessin correctament amb chrome. Es validaven milers de pàgines en un período de 20-30 minuts
 • Hi ha artícles en els que s'aposta per Chrome, superan a qualsevol altre navegador dels actuals ja en funcionament, i altres artícles més encarats en el fracàs d'aquest. Sigui per una banda o per una altrar, el temps ho dirà, però les estadístiques ja parlen per si soles.

  Els tres punts en els que es basa Google Chrome són:

  1. estable, per a no perdre informació
  2. seguretat, per a protegir-se del malware
  3. usable, per a trobar totes les eines de manera senzilla, "net, simple i eficaç"


Dos dies amb Chrome


Ja han passat dos dies des de que vaig instal·lar Chrome, i la experiència és molt bona. Per una banda i després de visitar centenars de webs, pràcticament no he trobat cap problema. Tan sols, i curiosament, el cursor en un google doc de fulla de càlcul no és bellugava correctament,escrivint en una casella que no apuntaves. Per altra costat fa por... Por ? si, ja que comencen a caure rius de tinta sobre diferents vulnerabilitats que s'han trobat. Però jo me'n ric. Em crec als nois de Google, i després d'empassar-me el còmic que explica les característiques del browser vaig pensar: a la fi ! A la fi que algú fes un esforç en començar des de zero, ja que com sempre passa a les altres empreses o grups que desenvolupen browsers (i moltes altres aplicacions), dependre d'un passat els obliga a fer massa concessions. Jo fa 3 anys que no uso Internet Explorer, Firefox m'ha donat sempre el que necessito, i sobre tot m'ha donat confiança. Ara soc promiscu i em passo a Chrome, cert és que li falten cosetes, com les extensions, però ja les faran, segur.

I al temps, Chrome guanyarà quota de mercat en breu (el 3% duia ahir, de 0 a 3 en dies és moltíssim). I hi guanyarem tots, doncs hi haurà competència i s'estimularà el desenvolupament. No pateixo per Mozilla Firefox que ja ha anunciat que el seu 3.1 serà més ràpid que Chrome, em diverteixo pensant en que Iexplorer ho té cru, i que anirà perdent quota de mercat a poc a poc. Vergonya em faria a mi se el provocador, o diríem millor la porta per on entren, una enorme quantitat de les porqueries que circulen per la xarxa.

Un de IWS.